کیفیت آب– آزمایش میکروبی
جهت آزمایش میکروبی، ظروف استریل را آزمایشگاه دریافت کنید و تا قبل از نمونه گیری درب آن را باز ننمایید.
- روش نمونه برداری
مقدار ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر آب را با رعایت شرایط زیر نمونه برداری کنید :
- چنانچه نمونه برداری از شیر آب انجام پذیرد، باید مقداری از داخل و خارج شیر آب را کاملاً تمیز و گندزدایی و پس از باز گذاشتن آب برای مدت دو دقیقه، شیر را بسته و برای گند زدایی با چراغ الکلی قسمت سر شیر را حرارت دهید. سپس آن را باز نموده تا آب خارج و خنک شود .
یادآوری– برای گندزدایی قسمت سر شیر از محلول هیپوکلریت سدیم ۱۰۰ میلی گرم در لیتر و یا الکل اتیلیک ۷۰ درصد می توانید استفاده کنید.
- ظروف نمونه برداری نباید کاملاً از آب پر شوند .
- برای نمونه برداری باید دقت کافی نمود تا از آلودگی ثانوی پیشگیری بعمل آید.
- روش نگهداری نمونه
- نمونه را ترجیحاً بلافاصله پس از نمونه برداری، به آزمایشگاه تحویل دهید و چنانچه این امر امکان پذیر نباشد، می توانید نمونه را تا ۶ ساعت پس از نمونه برداری در یخچال( دمای۳ ±۵ درجه سانتیگراد) نگهداری کنید.
- نمونه را باید تا رسیدن به آزمایشگاه در یخچال( دمای۳ ±۵ درجه سانتیگراد) و یا در ظروف حاوی یخ نگه داری کنید.