شرایط آزمایش قند خون

آزمایشگاه سیمرغ تلاش میکند همگام با ارائه بهترین خدمات آزمایشگاهی (روتین، تخصصی و فوق تخصصی) از لحاظ صحت نتایج و سرعت ارائه آن، در وقت و هزینه شما نیز دقت نظر بعمل آورده و با اعلام آمادگی اخذ نمونه‌های بالینی در منزل شما و ارسال نتایج آزمایش از طریق پیک و یا پست سفارشی، خدمات شایسته‌ای را ارائه دهد. امید که بتوانیم در تشخیص به موقع و دقیق بیماریها و در نتیجه، مداوای بیماران عزیز، سربلند و شایسته اعتماد شما باشیم.

 

شرایط آزمایش قند خون

نکات کلیدی در بررسی بیماران دیابتی

-افراد دیابتی با توجه به ماهیت بیماری خود باید دائما قند خون خود را کنترل کنند

-روش های مختلفی برای کنترل قند خون در افراد دیابتی وجود دارد مانند اندازه گیری قند خون ناشتا (FBS)، قند ۲ ساعت پس از غذا (۲hpp) و هموگلوبین ای وان سی (Hba1C) هرچند برای ارزیابی کنترل درازمدت قند خون اندازه گیری هموگلوبین گلیکوزیله یا همان (Hba1C) روش استاندارد است.

-تغییرات هموگلوبین گلیکوزیله چگونگی کنترل قند خون را طی ۲ تا ۳ ماه گذشته نشان م یدهد.

باید به این نکته توجه داشت که سطح قند خون در ماه قبل تا حدود ۵۰ درصد در مقدار (Hba1C) تاثیرگذار است. وجود بیماری هایی مانند تالاسمی، آنمی سیکل سل، کم خونی، افزایش پلاکت خون، انتقال خون و افزایش اوره خون )اورمی( می تواند در نتایج اندازه گیری (Hba1C) تداخل ایجاد کنند.

-درصورت کنترل قند خون، (Hba1C) باید دو بار در سال اندازه گرفته شود، ولی اگر قند خون به اندازه کافی کنترل نشده باشد یا روش درمان تغییر کرده باشد این آزمایش باید هر ۳ ماه یکبار انجام شود.

-اندازه گیری قند خون توسط خود بیمار و اندازه گیری هموگلوبین A1C در مراقبت از بیماران، مکمل یکدیگر هستند.

 

علل کبودی دست بعد از خونگیری در آزمایشگاه

عوامل زیر ممکن است باعث خونریزی جلدی و در نهایت کبودی دست بعد از خونگیری شود .

۱- بعد از خونگیری ماساژ محل نمونه باعث کبودی خواهد شد بنابراین پس از خونگیری ، محل خونگیری را ماساژ ندهید.

۲- پس از خونگیری ;محل خونگیری را از روی چسب یا پنبه ای که روی آن میگذارند تا چند دقیقه با فشار ملایم نگه دارید و در صورتی که سریع انگشت را از محل خونگیری بردارید امکان خونریزی زیر جلدی وکبودی وجود دارد.

۳- پوشیدن لباسهایی با آستین های تنگ ، بعد از خونگیری با فشاری که در بازو ایجاد می کند ممکن است باعث کبودی گردد. لذا در روز خونگیری لباسی با آستین گشاد و راحت بپوشید.

۴-گاهی اوقات عدم وجود رگ مناسب یا شکنندگی عروق نیز باعث خونروی خواهد شد که مقصر نمونه گیر نیست و باید تحمل کنید.

۵-در بعضی موارد عوامل خونگیری اعم از سر سوزن ، سرنگ یا خونگیر نیز می تواند مسئله فوق را ایجاد کند ولی معمولا این مورد بندرت اتفاق می افتد زیرا موسسین آزمایشگاهها برای پیشگیری از اعتراض مراجعه کنندگان ، افراد خبره را در قسمت نمونه گیری بکار میگیرند.

توجه :در هر صورت اگر پس ازخونگیری در محل خونگیری احساس درد و کبودی گردید مسئله خطرناکی نمی باشد و برای رفع آن بصورت زیر عمل کنید :

۱- تا چند ساعت پس از خونگیری کمپرس یخ مناسب است ( می توان تعدادی یخ را داخل پارچه ای قرار داده و هر چنددقیقه یکبار و در مجموع تا چند ساعت یخ را روی محل خونگیری قرار داد )

۲)پس از ۲۴ ساعت از خونگیری کمپرس آب گرم مؤثر خواهد بود .

۳) در صورت درد زیاد می توان ازیک عدد قرص استامینوفن ساده استفاده کرد .ظرف چندروز کبودی برطرف خواهد شد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *