[ad_1]

اغلب ما انسولین را به عنوان درمان دیابت می شناسیم ولی با رعایت نکات رژیمی و ورزشی می توانید مصرف انسولین و سایر داروهای

اغلب ما انسولین را به عنوان درمان دیابت می شناسیم ولی با رعایت
نکات رژیمی و ورزشی می توانید مصرف انسولین و سایر داروهای

چه داروهایی برای درمان دیابت مصرف کنیم

مصرف انسولین یا سایر داروهای دیابت اغلب بخشی از درمان دیابت است. طب سنتی و انتخاب غذاهای سالم و فعالیت بدنی می تواند شما را در کنترل دیابت کمک کند.

بسته به نوع دیابت داروهایی که استفاده می کنید متفاوت است. عوامل دیگر مانند سلامتی و برنامه روزانه شما در نوع دارویی که باید استفاده کنید موثر است.

دیابت نوع ۱

اگز مبتلا به دیابت نوع ۱ باشید یعنی بدنتان دیگر انسولین تولید نمی کند و برای درمان دیابت مجبور به استفاده از انسولین هستید و باید هر چند روز یا در طول روزانسولین مصرف کنید. همچنین می توانید از پمپ انسولین استفاده کنید که در طول روز به صورت مداوم دوزهای کوچک وارد بدنتان کند.

دیابت نوع ۲

برخی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ میتوانند با انتخاب گزینه های سالم و فعالیت فیزیکی بیشتر، بیماری خود را مدیریت کنند ولی اغلب این افراد برای درمان دیابت به مصرف دارو نیاز دارند که ممکن است به صورت قرص باشد یا تزریقی. در طول زمان ممکن است به بیش از یک دارو برای کنترلقند خون نیاز داشته باشید.

دیابت بارداری

اگر دیابت بارداری دارید در ابتدا برای درمان دیابت باید سعی کنید با رژیم غذایی سالم و ورزش منظم، قند خونتان را کنترل کنید و در صورت لزوم پزشکتان داروهایی از قبیل انسولین و متفورمین تجویز خواهد کرد.

درمان دیابت
پمپ انسولین

انواع مختلف انسولین برای درمان دیابت

انواع مختلف انسولین در دسترس است که هر کدام با سرعت متفاوتی اثر می گذارند و زمان ماندگاریشان هم متفاوت است. برخی انسولین ها اثر فوری داشته و ماندگاری کمی دارند و
برخی دیگر زمان اثر و ماندگاری طولانی تری دارند که با مشوره با دکتر می توانید از یک نوع یا دو نوع به صورت ترکیبی استفاده کنید

درمان دیابت
پن تزریق انسولین

روش های مختلف تزریق انسولین برای درمان دیابت

روش انتخابی شما برای تزریق انسولین به شیوه زندگی طرح بیما و ترجیحات شخصی شما وابسته است. اکثر افراد مبتلا به دیابت از سرنگ و سوزن، قلم یا پمپ انسولین برای تزریق استفاده می کنند.

علاوه بر انسولین انواع دیگر داروهای تزریقی موجود ا ست که باعث میشود سطح قند خون بعد از غذاخوردن  بالا نرود. این داروها ممکن است احساس گرسنگی شما را کم کرده و به کاهش وزن کمک کند.

داروهای خوراکی برای درمان دیابت

بسیاری از داروهای دیابت نوع ۲ به صورت خوراکی مصرف می شود و اغلب افراد درمان دیابت خود را با قرص متفورمین آغاز می کنند. متفورمین مقدار گلوکز کبد شما را کاهش داده و به بدن کمک می کند که از انسولین بهتر استفاده کند و به شما در کاهش وزن کمک می کند.

در برخی موارد استفاده از دو یا سه دارو بهتر از یک دارو در درمان دیابت و کنترل آن موثر است.

عوارض جانبی داروهای دیابت
برخی از داروهای دیابت ممکن است باعث ایجاد هیپوگلیسمی شوند و گلوکز خون را پایین بیاورند. سایر عوارض داروها می تواند ناراحتی معده و افزایش وزن باشد.

سایر گزینه ها برای درمان دیابت

اگر مصرف دارو، تغییرات سبک زندگی و ورزش برای کنترل دیابت کافی نباشد ممکن است در موارد نادر از سایر درمان ها از جمله جراحی باریاتریک bariatric و پانکراس مصنوعی و پیورن پانکراس استفاده شود.

جراحی باریاتریک برای درمان دیابت

به نام جراحی کاهش وزن یا متابولیک هم شناخته می شود و به به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که چاقی دارند کمک می کند وزن زیادی از دست بدهند و سطح گلوکز خونشان طبیعی شود. برخی از این افراد بعد از عمل جرحی نیازی به مصرف دارو نخواهند داشت.

جراحی کاهش وزن به کنترل قند خون و کاهش وزن افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ هم کمک می کند.

پانکراس مصنوعی برای درمان دیابت

تکنولوژی پانکراس مصنوعی دستگاهی است که به صورت دستی سطح گلوکز خون را اندازه گرفته و انسولین مورد نیاز را با تزریق یا پمپ وارد بدن می کند.این سیستم سطح گلوکز خون را هر ۵ دقیقه چک می کند و به صورت خودکار میزان انسولین و گلوکاگون مورد نیاز را وارد بدن می کند. ولی هنگام غذا خوردن باید مقدار انسولین را به صورت دستی تنظیم کنید.

پیوند پانکراس

پیوند پانکراس درمانی برای کنترل دیابت نوع ۱ است. در دیابت نوع ۱ سیستم ایمنی بدن به سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس حمل می کند که در این جراحی سلول های از بین رفته جایگزین می شوند البته این روش هنوز در مراحل مطالعه است و فقط در افرادی که
در طرح های پژوهشی شرکت و ثبت نام کنند انجام می شود.

درمان دیابت
رژیم غذایی سالم

پیشگیری از ابتلا به دیابت

انتخاب شیه سالم می تواند از ابتلا به دیابت نوع ۲ پیشگیری کند حتی اگر سابقه خانادگی دیابت دارید رژیم غذایی سالم و ورزش به شما کمک می کند. اگر دیابت دارید باید از گزینه های سبک زندگی سالم برای پیشگیری از عوارض استفاده کنید و اگر پیش دیابت دارید تغییرات شیوه زندگی می تواند از پیشرفت دیابت شما جلوگیری کند.

عوامل پیشگیری کننده و از ابتلا به دیابت یا عوارض دیابت عبارتند از:

رژیم غذایی سالم : غذاهای کم کالری و کم چرب که فیبر بیشتری داشته باشند
به خصوص مصرف سبزیجات، میوه ها و غلات کامل.

ورزش با شدت متوسط حداقل ۳۰ دقیق در روز یا پیاده روی سریع روزانه
دوچرخه سواری، شنا.

کاهش وزن. از دست دادن ۷ درصد از وزن بدن می تواند خطر ابتلا
به دیابت را کاهش دهد.

[ad_2]
Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *